Thursday, March 13, 2014

Osalemise vormid

Osalemise vormid ja tegevuse tasemed (astmed)

Klubiline tase“ on lihtne ja osalejatele ilmselt mitte kurnav. Selleks pole vaja palju inimesi ega tööressursse. Selle taseme puhul osalejatel enam-vähem puudub vastutus ühiskonna ees – „klubi on klubi“.

Erakonna tasemele“ minek on keerukam ja raskem, sellega kaasneb oluline vastutus inimeste ja ühiskonna ees. Kaasneb palju tööd, sisukat tööd, inimeste ja ühiskonna pidevat teavitamist olulistes valdkondades ja küsimustes. Selles tegevuses erakond õpib ja areneb, annab ühiskonnale oma panust, liigub ise ja aitab teistelgi liikuda edasi „Koiduvalguse teel“ ...


Koiduvalguse Klubi

Enne erakonna moodustamist peaksid huvilised omavahel tutvuma ja selgitama, kas neil leidub piisavalt ühiseid huvisid. Kohtumiste ja arutelude käigus saab kujundada ühtse tegevuskava, ning viimase alusel luua ametlik, pidevalt tegutsev ja arenev erakond.

Sobiv viis kohtumisteks enne erakonna loomist on klubi-taoline tegevus. Kindlasti peaks olema võimalik klubil liikmetel kohtuda suuremates Eesti linnades, nt Tallinnas, Tartus, Narvas jm.

Kui kellelgi on pakkuda kohtumispaika meie ühisteks kokkusamisteks, siis palun lahkesti sellest teada anda. Klubi kohtumised võiksid alata ettekandega mõnelt asjatundjalt, millele järgneb arutelu ja vaba mõttevahetus. Kohtumistest teavitatakse potentsiaalseid osalejaid (klubi liikmeid) vähemalt nädal aega ette.  

Klubis osalejate jaoks on vaja luua spetsiaalne elektrooniline vestlusring, kus saab omavahel vestelda, arutleda ja saata teateid toimuva kohta. Hiljem võiks koostada ka klubi kodulehe.


Esialgu kõik. Ootan nüüd Teiepoolset huvi ja pakkumisi. Ootan nüüd Teiepoolset panust!


Matti Masing

E-post tegevusteks: matti(at)ut.ee  

No comments:

Post a Comment